meydana gelen ve işçiyi hemen veya sonradan zarara uğratan olaydır.
Bir olayın iş kazası olarak kabul edilmesi için belirli şartların ve unsurların bir arada olması gerekmektedir. Bu unsurlar;
gerekmektedir.
İşveren tarafından kolluk kuvvetlerine derhal veya ve bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik Merkezi’ne en geç kazanın meydana gelmesinden sonraki 3 (Üç) iş günü içinde iş kazasının bildirilmesi zorunludur. Ancak iş kazasının meydana gelmesinden sonra işveren tarafından hemen öğrenilmesi mümkün değil ise, öğrenildiği ilk andan itibaren 3 günlük süre başlayacaktır. Bildirim işveren tarafından yerine getirilmemiş ise işçi tarafından da bildirim yapılabilir.
İş kazasının meydana geldiği anda en önemli olan işçinin sağlık ve sıhhatini korumak amacıyla ivedi olarak önlemlerin alınması ve sağlık ekiplerini ile kolluk kuvvetlerinin olaydan haberdar edilmesidir. Sağlık ekipleri yahut özel araçlar ile hastaneye gidilmesi ve hastane kayıtlarına meydana gelen olayın iş kazası olarak belirtilmesi gerekmektedir.
Kolluk kuvvetleri tarafından alınacak ifadesinde meydana gelen olayın iş akdi yükümlülükleri sırasında işin yerine getirilmesi esnasında gerçekleştiği ve iş kazası olduğu beyan edilmesi ardından işveren aleyhine iş kazasından kaynaklı uğranılan zararın tazmini amaçlı iş kazası davası açılmalıdır.
İşveren tarafından iş akdi feshedilir ise zaman kaybetmeksizin İş Mahkemelerinde iş akdinin feshinden dolayı dava yoluna gidilmesinde fayda vardır.
Uzman kadromuz ve danışmanlarımızla danışanlarımıza kaliteli ve güvenilir hizmet sunmak için çalışmaktayız.
Danışanlarımıza en hızlı ve şeffaf desteği sunmak için çalışmaktayız. Başvuru öncesi ve sonrası tüm süreç içerisinde danışanlarımızı bilgilendirmekteyiz.
Alanında uzman ve deneyimli kadromuzla danışanlarımıza en iyi hizmeti sunmaktayız.